Dramaturgi ved Aarhus Universitet er værter for den årlige EASTAP Konference

Dramaturgi ved Aarhus Universitet er i 2023 værter for den årlige internationale konference for European Association for the Studies of Theatre and Performance (EASTAP). Konferencen, som har temaet Dimensions of Dramaturgy, får besøg af stærke internationale keynotes som Maaike Bleeker, der er aktuel med bogen Doing Dramaturgy (2022), Yana Meerzon, som bl.a. har skrevet om migration og dramaturgi, Lola Proaño Gómez, førende latinamerikansk teaterforsker, som bl.a. har skrevet om teater og frigørelsesæstetik, og Janek Szatkowski, som mange i Skandinavien kender bl.a. for hans seneste bog A Theory of Dramaturgy (2019). Der vil også være oplæg, paneler mv. med kunstnere, herunder SIGNA. Konferencen er tilrettelagt i samarbejde med ILT-festivalen, som foregår i Aarhus i samme periode, så der er rig mulighed for at få stimuleret sine dramaturgiske sanser og tænkning på mange forskellige måder. Konferencen forgår 14.-18. juni 2023, og hvis man vil deltage med et paper er deadline for proposals 15. januar.   


EASTAP23 Associate Artist 2023: SIGNA

EASTAP23 Associate Scholar: Lola Proaño Gómez, Universidad de Buenos Aires

EASTAP23 bidrag fra blandt andre:

Maaike Bleeker, Eugenio Barba, Yana Meerzon, Tim Crouch, Janek Szatkowski, Needcompany, Sonia Hughes og Jäger Ooms


EASTAP bringer kunstnere og akademikere sammen i en dialog mellem forskning og kreativ praksis, der skaber fælles diskussioner om teater, dans, performance og andre scenekunsteriske former.