Tab af teaterkritik

Er det ikke sådan at kritik er en af de fundamentale værdier i det demokratiske samfund? Kritik er diskussion af kvaliteten af ytringer henvendt til fællesskabet og det offentlige rum. Teatret kan heller ikke undvære kritik som et svar på om teaterkunsten angår os, hvordan og hvorfor. Derfor er det også en usædvanlig trist ting af anmelderstandens hoveder nu ruller. Er der virkelig ikke råd til at have ansatte som tager sig af at skabe sammenhæng, fornyelse og debat om teatret?

Politiken har lige fyret sin teateranmelder, Monna Dithmer. Det er en skam, ikke bare for hende, men også for den teaterkultur, som må undvære Dithmers viden, engagement og holdning til dansk teater. Og det er et problem for os, der læser hende, og som mister indsigt i hendes skarpe syn på teaterområdet, og derfor også problematisk for Politikens kulturredaktion.

Erik Exe Christoffersen. Dramaturgi, Aarhus Universitet og redaktør for Peripeti – tidsskrift for dramaturgiske studier